Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2014 01:42 - 3 Лъжи за Бодибилдинга
Автор: fitnesianaboli Категория: Спорт   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.07.2016 11:57


 
  1. Можеш да станеш като бодибилдър без употреба на стероиди; нужно е единствено повече време

Дори и да сте чували това твърдение, всички професионални бодибилдъри използват или анаболни стероиди или такива в комбинация с други химии за растеж. Без да манипулирате хормоните просто не е възможно да достигнете до тази степен на развитие на мускулатурата. Дори и да не сте от най-здравоработещите във фитнеса и да пренебрегвате много от принципите на бодибилдинга - приемът на анаболи ще ви помогнат да стигнете до там, колкото и производителите на хранителни добавки да искат да ви убедят в обратното.


Все пак, това не е причина да се отказвате. Със здрави тренировки, правилен хранителен режим и достатъчно почивка - почти всеки може да постигне удивителни резултати с тялото си. Да станете състезател по бодибилдинг може да не е съдбата ви, но добиването на физиката, която ще ви печели уважение, е напълно постижимо.


  1. За да станеш свръх-голям трябва да се храниш с храни богати на калории

Вярно е, че за да станеш голям трябва да спазваш високопротеинова диета, но така най-вероятно ще заприличаш на човечето от рекламите на гумите Мишлен. Чиста мускулна маса чрез подобен хранителен режим може да се постигне единствено ако метаболизмът ви е свръх бърз, толкова, че да може да изгори натрупаната мазнина вместо да я натрупва. Изследванията доказват, че повече от 65% от натрупаната чрез висококалорична диеата маса се състой от мазнини. Само около 10 процента са чиста мускулна маса. При растежа на мускули само 20-25% се дължат на ускорения синтез на белтъчините. Останалата част директно се приспада на увеличеното разпространение на сателитни клетки в базалната ламина на мускулната тъкан.


  1. Колкото повече тренираш, толкова повече ще растеш

Не! Това е един от най-вредните митове. 95% от бодибилдърите ще потвърдят, че ПРЕтренирването е една от най-големите им грешки - това дори и в случаи когато са приемали стероиди. Представете си колко е лесно за натуралният спортист да са претовари. Тренрайки прекалено много и прекалено често не само, че няма да доведе до растеж, но и може да има загуби. Всекидневните тренировки често водят до претоварване. Всяка част на тялото, тренрана правилно, изцедена до максимума, достигнала физическия си лимит, може да отнеме между 5 и 10 дни да се възстанови.


Дори при тренировка на различни части от тялото пак може да претоварите организма си. Като пример вземете следния случай: днес сте достигнали максимума на краката си, целият ви организъм се съсредоточава да възстанови именно тях, но на следващия ден вие тренирате до откат друга част от тялото си.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fitnesianaboli
Категория: Спорт
Прочетен: 16870
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930